You are currently viewing WALT DISNEYN JOHTAMISOPIT

WALT DISNEYN JOHTAMISOPIT

Löysin kirjahyllystäni kolme unohdukseen jäänyttä teosta, joissa käsitellään Walt Disneyn elämäntarinaa ja johtajuutta. Hänen tunnetuin mottonsa lienee:” Tee jokaisen UNELMASTA totta; USKO ihmisiin, vierailijoihin ja kumppaneihin; USKALLA tehdä asioita eri tavalla ja TEE se! Disneyn yrityksessä ihmisiä pyydettiin liittymään kulttuuriin, ei pelkästään tulemaan töihin.

Walt Disney oli visionäärinen johtaja. Hänellä ei ollut johtamisoppaita tai kursseja apunaan. Hän toimi vaiston ja havainnoinnin varassa. Kerran toimittaja kyseli Waltilta, mitä hän ajattelee roolistaan johtajana? ” ”Roolistani?” Vastauksena toimittajan kysymykseen, hän kertoi tarinan kohtaamisestaan pienen pojan kanssa:

Pieni poika kysyi minulta kerran. Piirrätkö Mikki Hiirtä? Ja minun oli myönnettävä, että en piirrä enää. Keksitkö sitten kaikki vitsit ja ideat? Ei, en tee sitäkään. Lopulta hän katsoi minuun ja sanoi: Herra Disney, mitä sinä sitten teet? No, sanoin, joskus pidän itseäni pienenä mehiläisenä. Kävelen studiolla alueelta toiselle ja kerään siitepölyä ja tavallaan innostan kaikkia. Luulen, että se on työtäni.”

Waltin johtamisoppi 1: Tunne tarina

Se, miten johtaja kertoo tarinan, vaikuttaa siihen, kuinka hänen seuraajansa näkevät tarinan. Johtajan täytyy tietää tarina, osata kertoa tarina, uskoa tarinaan, elää tarinaa ja saada johtamansa ihmiset osallistumaan aktiivisesti osaksi tarinaa. Tarina ei ole tehtävänkuvaus tai mainoslause, vaikka näitä elementtejä voidaankin käyttää tiivistämään nopeasti tarinan ydin. Tarinoiden avulla ihmiset jäsentävät ja siirtävät tietoa. Walt on sanonut: ”Tarina sanelee, kuinka teet sen.” Tarinat ovat voimakkaita, koska ne puhuttelevat sekä järkeä että tunteita.

Waltin johtamisoppi 2: Uskalla ottaa riskejä

Walt ei pelännyt epäonnistumista, joten hän ei pelännyt ottaa satunnaisia ​​riskejä. Epäonnistuminen on parempi kuin epäonnistumisen pelko, koska Walt uskoi, että hän voisi aina oppia epäonnistumisesta.  Waldin motto oli: ”Et tiedä mitä osaat ennen kuin yrität.”

Waltin johtamisoppi 3: Saa heidät nauramaan

Waltin viisautta: ”Huonoina ja hyvinä aikoina, en ole koskaan menettänyt huumorintajuani.” Johtajan ei tarvitse saada ihmisiä nauramaan vitsejä kertomalla, vaan hänen on luotava ympäristö, jossa on turvallista nauraa. Työn voi ottaa vakavasti mutta itseään ei kannata ottaa liian vakavasti.

Disneyn yrityksessä sanonta ”There’s No Business Like Show Business” tarkoitti, että suurin palkinto on asiakkaalta saatu hymy – hymy, joka tarkoittaa, että heillä on ollut loistava kokemus, he luottavat yritykseen ja ovat saaneet täyden vastineen rahoilleen. Mikä tärkeintä, he tulevat takaisin. Hymyä ei voi saada yksin. Asiakkaat eivät pelkästään tule katsomaan esitystä; he haluavat täyden esityksen täydellä tuotantoarvolla. He haluavat valoja ja toimintaa. He eivät halua nähdä tuotteen ominaisuuksia ja esittelyä; he haluavat ajatuksia herättävän, sydämen vievän esityksen.

Waltin johtamisoppi 4: Ole avoin oppimaan

Walt piti henkilökuntansa uteliaisuutta ja oppimisen janoa tärkeimpänä eteenpäin vievänä voimana: ”Menemme eteenpäin, avaamme uusia ovia ja teemme uusia asioita, koska olemme uteliaita ja uteliaisuus johdattaa meidät uusille poluille.” Walt oli itse myös mahtava kyselemään kysymyksiä henkilökunnaltaan.

Waltin johtamisoppi 5: Ymmärrä ihmisiä

Voit unelmoida, luoda, suunnitella ja rakentaa maailman ihanimman paikan, mutta se vaatii ihmisiä toteuttamaan tuon unelman.” Walt kohteli jokaista työntekijää yksilönä. Hän sai heidät työskentelemään yhdessä tiiminä, asettamalla heidät oikeisiin rooleihinsa. Hän huomasi, että Disney-studion sairaanhoitaja, Hazel Georgella, oli korkeakoulututkinto kirjallisuudesta ja rakkaus sanoihin. Niinpä Walt rohkaisi häntä kirjoittamaan laulun sanoituksia. Salanimellä ”Gil George” hän kirjoitti yli yhdeksänkymmentä kappaletta Disney-elokuviin. Walt onkin viisaasti ilmaisut: ”Yrityksessäni monien mielien ja taitavien käsien täytyy tehdä yhteistyötä. Se saa meidät pohtimaan, kuinka täysin riippuvaisia ​​olemme toisistamme.”

Lähteet:

Williams, P. (2004). How to be like Walt.

Lee, F. (2004). If Disney Run your Hospital.

Greene, K. Greene, R. (1992). The Man Behind The Magic. The Story of Walt Disney.

 

Vastaa