You are currently viewing SATU UUDEN TYÖNTEKIJÄN REKRYTOINNISTA

SATU UUDEN TYÖNTEKIJÄN REKRYTOINNISTA

Olipa kerran Iloisen elämän koti, joka oli hoivakoti vanhuksille. Hoivakodissa oli taitava henkilökunta, joka teki kaikkensa pitääkseen asukkaat onnellisina ja terveinä.  Eräänä päivänä kodin henkilökunta ja johtaja huomasivat, että yleisesti ottaen vanhustyö ei saanut ansaitsemaansa arvostusta yhteiskunnassa. Hoivatyöstä oli tullut aliarvostettua.

Niinpä johtaja, henkilökunta ja asukkaat päättivät tehdä jotain asialle. He halusivat löytää henkilökuntaa, joka ei ainoastaan rakastaisi vanhuksia, vaan myös ansaitsisivat yhteiskunnan arvostuksen.

Henkilökunta aloitti rekrytointikampanjansa kirjeellä, joka kertoi tarinan asukkaasta nimeltä Eino. Eino oli elänyt pitkän ja onnellisen elämän, mutta nyt hän kaipasi seuraa ja ihmistä, jonka kanssa jakaa kokemuksiaan. Hän kaipasi ihmistä, joka ymmärtäisi hänen tarinansa ja olisi valmis kuuntelemaan.

Ja niin he kirjoittivat rekrytointikampanjaansa ilmoituksen:

”Oletko sinä tarinankertoja, joka haluaa jakaa elämänkokemuksensa ja lämpönsä vanhusten kanssa? Etsimme juuri sinua, arvostat vanhuksia ja haluat tarjota heille merkityksellisen elämän.

Kiinnostaisiko sinua kuula Einon elämäntarina? Hän kaipaa nyt ystävää, jonka kanssa jakaa elämänkokemuksensa. Ehkä sinä voit olla se ystävä, jota Eino kaipaa?

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden liittyä tiimiimme Iloisen elämän kodilla antamaan aikaasi, lämpöä ja merkityksiä asukkaille.

Kuule sinä, joka rakastat vanhuksia ja olet valmis antamaan kaikkesi heidän hyvinvointinsa eteen! Olemme Iloisen elämän kodilla aivan tavattoman iloisia voidessamme kertoa sinulle, että haemme henkilökuntaa, joka ansaitsee yhteiskunnan arvostuksen.

Me uskomme, että vanhuksia on kohdeltava arvostuksella ja että vanhustyö on tärkeää ja arvokasta työtä. Ja me haluamme löytää ihmisiä, jotka jakavat nämä arvot kanssamme. Jos olet yksi heistä, olet juuri se henkilö, jota etsimme.

Me tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat innostuneita, luovia ja välittävät aidosti vanhuksista.

Me tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään kaikkensa vanhusten hyvinvoinnin eteen. Me tarvitsemme ihmisiä, jotka haluavat näyttää koko maailmalle, kuinka arvokasta vanhustyö on.

Liity meidän tiimiimme ja auta meitä tekemään maailmasta parempi paikka vanhuksille!

Ja niin, rekrytointi-ilmoitus lähti liikkeelle. Sen sijaan, että se oli vain yksi ilmoitus muiden joukossa, se oli jotain todella erityistä. Ihmiset ympäri Suomea lukivat sen ja tunsivat lämpöä sydämessään.

Rekrytointitilaisuus

Rekrytointitilaisuus Iloisen elämän kodissa oli täynnä jännitystä ja innostusta. Hoivakodin henkilökunta, asukas Eino ja johtaja olivat valmiina tapaamaan kaikki kiinnostuneet hakijat ja kuulemaan heidän tarinoitansa ja motivaatioitansa vanhustyön saralla.

He halusivat esittää hakijoille luovia kysymyksiä, jotka kertoisivat enemmän henkilön persoonasta ja arvoista:

Mitä sinä haluat antaa vanhuksille? Mikä on sinun tapasi tuoda iloa heidän päiviinsä?

Minkä henkilökohtaisen ominaisuuden uskot auttavan sinua parhaiten vanhustyössä?

Mikä on tärkein oppitunti, jonka olet oppinut vanhuksilta?

Kerro jokin tarina, joka on jättänyt sinuun vaikutuksen vanhustyössä tai yleensä ihmisten kanssa työskennellessä?

Kuinka voit auttaa asukkaita tuntemaan olonsa turvalliseksi ja mukavaksi hoivakodissa?

Kuvaile, miten sinä haluaisit hoivakodin asukkaiden muistavan sinut, kun olet lähtenyt päivän jälkeen kotiin?

Minkä ”helmen” olet itsestäsi löytänyt?

Nämä kysymykset auttoivat hakijoita pohtimaan omaa henkilökohtaista motivaatiotaan vanhustyössä ja osoittivat, että Iloisen elämän koti oli enemmän kuin vain työpaikka. Se oli yhteisö, joka arvosti vanhuksia ja henkilökuntaa ja tarjosi seikkailuja, merkityksiä, lämpöä ja iloa heidän elämäänsä. Sen pituinen se.

 

 

 

Vastaa