You are currently viewing PERUNA PERUNASTA LÄHESTYMISTAPA

PERUNA PERUNASTA LÄHESTYMISTAPA

Kun kuorin yhtä perunaa kerrallaan, ajatukseni harhailevat menneisiin ja tuleviin huoliin. Mutta samalla huomaan, että keskittymiseni kasvaa ja stressitasoni laskee. Yhtäkkiä havahdun siihen, että olen kuorinut koko pussillisen perunoita ja mieleni on rauhallisempi kuin hetkeen. Huomaan, että tämä yksinkertainen askare onkin terapeuttinen tapa rauhoittaa mieltä ja löytää hetki omien ajatusteni selkiyttämiseen. Peruna perunasta -lähestymistapa auttaa minua löytämään tyyneyden ja läsnäolon hetken.

Perunan kuorinnassa keskityn yhteen asiaan kerrallaan. Huomaan, kuinka peruna muuttuu jokaisen kuorinta kerran myötä. Aluksi perunan pinta on sileä ja tasainen, kun kuori alkaa irrota, sen alta paljastuu pieniä epätasaisuuksia ja kohoumia. Ajattelen, kuinka me ihmisetkin olemme samankaltaisia perunoiden kanssa. Pinnalta voimme vaikuttaa sileiltä ja täydellisiltä, kun annamme muiden nähdä haavoittuvaisuutemme ja epätäydellisyytemme, paljastuu sisimmässämme olevia kauniita piirteitä ja ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Kun kuoriminen on valmis, huomaan perunan olevan nyt paljon valmiimman näköinen. Keskittyessäni yhteen asiaan kerrallaan olen onnistunut tekemään tehtävän huolellisesti ja saanut aikaan kauniin lopputuloksen. Tämä saa minut tuntemaan oloni tyytyväiseksi ja onnelliseksi. Lisäksi perunan kuorinta on rauhoittanut mieltäni ja auttanut minua keskittymään hetkeen, unohtaen muut stressaavat ajatukset.

Kiireen keskellä tuntuu hankalalta pysähtyä perunan kuorinnan äärelle. Se antaa kuitenkin mahdollisuuden keskittyä siihen, mikä on tärkeää elämässä. Jokaisessa arkisessa hetkessä on mahdollista löytää kauneutta. Keskittymällä yhteen asiaan kerrallaan voi saavuttaa tyydytystä ja rauhaa omassa elämässä ja  työelämässä. Kiitoksia perunat opeistanne!

Leikittelen vielä hetken lempirunoilijani Pablo Nerudan tyylillä:

Oi peruna, maan mukainen aarre,

kelle oletkaan kuorimattomana harmaa ja karu,

mutta kuorittuna kultainen ja kaunis,

olet ravitseva herkku ja herättäjä henkien.

Kuorinta on sinun ylistyksesi,

se paljastaa sinun todellisen olemuksesi,

ja tekee mahdolliseksi nauttia maukkaudestasi.

Oi peruna, sinä maan elämän lähde,

sinun kuorinta on juhla minulle,

läsnäolon taikuutta.

 

Vastaa